NIEUWS

Bedrijvencontactdagen Kortrijk

Op 13 & 14 december kun je ons terugvinden op de Bedrijvencontactdagen te Kortrijk.

Kom zeker en vast eens langs op onze stand!

Je kan ons vinden in hal 1 standnummer 1131.

 

Tot dan!

Westland • horse housing wordt Matthys • horse housing

Na 30 jaar wordt de fakkel overgedragen. Industriebouwer Matthys uit Lo neemt de productie van paardenstallen over van Westland.

Dertig jaar na de start van de productie van paardenstallen op de productiesite in Reninge, beslist Westland om de activiteiten over te dragen aan industriebouwer Matthys uit Lo. Voor Matthys is de overname een evidente volgende stap: een perfecte aanvulling op hun bestaande aanbod van industrie- en landbouwgebouwen en stalinrichtingen voor rundvee en varkens.

Voor Westland was het een moeilijke beslissing om de activiteiten los te laten. De afdeling paardenstalling werd in de jaren ’80 gestart door oprichter Roger Louwagie, die destijds geen kwalitatieve stalling kon vinden voor zijn eigen paarden. Hij besliste daarop om ze zelf te gaan produceren, en Westland groeide de voorbije drie decennia uit tot een gevestigde waarde in de stallenbouw voor paarden.

Huidig zaakvoerder Karel Louwagie kiest ervoor om het bedrijf verder richting de industrie te sturen, met de productie van staalstructuren in België en automotive racks op de Slowaakse site. “We kozen er in 1998 al voor om de inrichting van varkensstallen te stoppen omdat we toen meer groeiden in de productie van automotive racks. De paardenstallen zijn altijd een apart deel van onze productie geweest, maar we zijn blij dat we in Matthys een uitstekende overnemer gevonden hebben. De voortzetting en de kwaliteit wordt gegarandeerd. Ze nemen alle kennis en knowhow van de voorbije 30 jaar over en gaan die verder uitbreiden en aanvullen met hun kennis van rundvee- en varkensstallen. Matthys heeft onze mentaliteit en we vonden daarom snel een partner in hen voor de overname.”

Geert Matthys, mede zaakvoerder van de firma Matthys met zijn broer Patriek, kijkt er naar uit om de activiteit zo vlot mogelijk te integreren in hun bestaande productie. “Toen Karel ons benaderde hebben we niet erg lang getwijfeld. Met de nieuwe wetgeving voor varkensboeren is de inrichting van varkensstallen gestagneerd en de kans om ons te richten op paardenstallen kwam als uitgelezen kans. We zijn gemotiveerd om de Westland producten van dezelfde hoge kwaliteit te produceren en verder uit te bouwen. De combinatie met onze capaciteit om industriegebouwen te zetten zorgt ervoor dat paardeneigenaars die op zoek zijn naar een totaaloplossing, hippische gebouwen met inrichting, bij ons kunnen aankloppen. Daar zijn we heel blij om.”

Concreet kunnen vanaf 1 januari klanten contact opnemen met Matthys voor informatie. Het bedrijf is met verlof tot 9 januari, maar daarna worden alle vragen en aanvragen zo snel mogelijk beantwoord. “De overdracht van materialen en kennis zal de hele maand januari nog wel wat tijd in beslag nemen, maar we hebben er een goed oog op dat we een vlotte start kunnen maken”, aldus Patriek Matthys. “We zijn 100% gemotiveerd om onze schouders eronder te zetten.”

Matthys gaat het nieuwe jaar van start met een beursstand op Agri Flanders in Flanders Expo in Gent, van 12 tot en met 15 januari. Vanaf januari kan je terecht op www.matthyshorsehousing.be.

1ste Steenlegging Enjoy Business Park

Op donderdag 17 november vond de symbolische eerste steenlegging van Enjoy Business Park plaats in Veurne.

In het bijzijn van alle kopers, landmeters, architecten en aannemers gaf zowel Bernard Joye (de bouwheer) als burgemeester Peter Roose een woordje uitleg betreffende de nieuwe KMO-Zone.

Het project bestaat uit 13 KMO-units, 6 bureauruimtes en een feestzaal.

Opendeurdag Kippenstal Deseyn - De Preester

De familie Deseyn - De Preester nodigt u graag uit, samen met hun bouwpartners, voor de opendeurdag van hun nieuwe kippenstal.
Het kippenstal is 70m op 22m en werd koudebrugvrij gebouwd door Matthys Construct.
Het stal is uitgerust met warmwaterbuizen van Reventa en het daglicht wordt voorzien via regelbare dakramen en warmtewerende platen.
Iedereen is welkom vanaf 14u tot 19u.
Tot dan!

Matthys neemt nieuwe Combibuigmachine in gebruik !

Bij Matthys investeren we continu in de vernieuwing van ons machinepark!

Zie hieronder onze nieuwste aanwinst:
De Dynobend Combibuigmachine, type Rembrandt C766

De Rembrandt C combi buigmachine heeft zich in de meest uiteenlopende branches al meerdere malen bewezen, zowel in enkel stuk- als in serieproductie.

Deze Rembrandt C combi buigmachine is geschikt voor het buigen met of zonder doorn. Naast deze mogelijkheid (buigen met of zonder doorn), is het optioneel ook nog mogelijk om de doorns te voorzien van een smeringkanaal.

https://www.youtube.com/watch?v=ZgSJPq2cOVY

#MatthysBV #Metaalconstructie #Industriebouw #DynobendBV

OPENDEURDAG MELKVEESTAL 20/9/2019

Nieuwe Melkveestal met 140 waterligbedden I Geïntegreerde ruimte voor zorgdieren,
far-off en close up I Led verlichting I 2 fullwood Packo M²erlin melkrobots met gestuurd
koeverkeer I Ijswater voorkoeling van de melk I Verticale melkkoeltank 15.000 L
Voeraanschuifrobot I Loods voor voeder- en mestopslag I Uitbreiding sleufsilo’s

Opendeurdag familie Talpe-Lampaert

De familie Talpe-Lampaert nodigt u samen met de sponsors en onderstaande partners uit om een kijkje te komen nemen in hun nieuwe zeugenstal voor 230 zeugen en bijhorende opfok voor biggen.

Zaterdag 7 juli 2018:

Open dag - Vrij toegankelijk van 10.00u - 16.00u

 • Virusfiltratie inkomende lucht
 • Materneo: automatische kraamstalvoedering
 • Selfifeeders: voederstation
 • Optimat: computergestuurde voedering voor biggen en vleesvarkens
 • Houtsnipperkachel
 • Biobed
 • Exatop ventilatie
 • Hygiënesluis

ABS-eetfestijn

 • Vanaf 19.30u
 • Deelnameprijs: €12 p.p.
 • Inschrijven ten laatste op 25 juni bij marc.lapauw@outlook.com.

Bezoekadres: Kleine Passendalestraat 6, 8980 Beselare

Matthys neemt nieuwe 3D buislasermachine in gebruik!

Na enkele jaren gewerkt te hebben met de Adige LT652 werd het tijd voor een nieuwe buislaser, de Adige LT8. Dit is een installatie die de gebruiker veel mogelijkheden, vrijheden en een hoge flexibiliteit bij het bewerken van buizen biedt. De machine kan overeenkomstig de ingegeven opdrachten praktisch van alle kanten worden beladen, ofwel voor seriewerk, ofwel voor enkelstuks werk. Bij het seriewerk worden de buizen (rond of vierkant) in bundels via de laadinstallatie naar de machine gevoerd. Wil de gebruiker tussendoor echter snel een enkele buis bewerken, dan kan het seriewerk worden onderbroken en een enkele buis geladen en bewerkt worden, daarna keert de installatie weer naar het seriewerk terug. De LT8 is uitgerust met een 2D- en een 3D kop en met een 5- of 7.5"-lens. De afmetingen van de te bewerken buizen bedragen 12 tot max 220 mm diameter of kokers max 200x200 mm. Max belaadbare lengte is 8500 mm. Er wordt verwacht dat de opbouw ongeveer 2 weken in beslag zal nemen,dit betekent dat de LT8 vanaf begin december zal starten met de eerste productie.

https://www.youtube.com/watch?v=HFVm2OTpyTQ

https://www.youtube.com/watch?v=FYLhQ2XWfX8