NOUVELLES

Opendeurdag Kippenstal Deseyn - De Preester

De familie Deseyn - De Preester nodigt u graag uit, samen met hun bouwpartners, voor de opendeurdag van hun nieuwe kippenstal.
Het kippenstal is 70m op 22m en werd koudebrugvrij gebouwd door Matthys Construct.
Het stal is uitgerust met warmwaterbuizen van Reventa en het daglicht wordt voorzien via regelbare dakramen en warmtewerende platen.
Iedereen is welkom vanaf 14u tot 19u.
Tot dan!

Matthys neemt nieuwe Combibuigmachine in gebruik !

Bij Matthys investeren we continu in de vernieuwing van ons machinepark!

Zie hieronder onze nieuwste aanwinst:
De Dynobend Combibuigmachine, type Rembrandt C766

De Rembrandt C combi buigmachine heeft zich in de meest uiteenlopende branches al meerdere malen bewezen, zowel in enkel stuk- als in serieproductie.

Deze Rembrandt C combi buigmachine is geschikt voor het buigen met of zonder doorn. Naast deze mogelijkheid (buigen met of zonder doorn), is het optioneel ook nog mogelijk om de doorns te voorzien van een smeringkanaal.

https://www.youtube.com/watch?v=ZgSJPq2cOVY

#MatthysBV #Metaalconstructie #Industriebouw #DynobendBV

OPENDEURDAG MELKVEESTAL 20/9/2019

Nieuwe Melkveestal met 140 waterligbedden I Geïntegreerde ruimte voor zorgdieren,
far-off en close up I Led verlichting I 2 fullwood Packo M²erlin melkrobots met gestuurd
koeverkeer I Ijswater voorkoeling van de melk I Verticale melkkoeltank 15.000 L
Voeraanschuifrobot I Loods voor voeder- en mestopslag I Uitbreiding sleufsilo’s

Opendeurdag familie Talpe-Lampaert

De familie Talpe-Lampaert nodigt u samen met de sponsors en onderstaande partners uit om een kijkje te komen nemen in hun nieuwe zeugenstal voor 230 zeugen en bijhorende opfok voor biggen.

Zaterdag 7 juli 2018:

Open dag - Vrij toegankelijk van 10.00u - 16.00u

 • Virusfiltratie inkomende lucht
 • Materneo: automatische kraamstalvoedering
 • Selfifeeders: voederstation
 • Optimat: computergestuurde voedering voor biggen en vleesvarkens
 • Houtsnipperkachel
 • Biobed
 • Exatop ventilatie
 • Hygiënesluis

ABS-eetfestijn

 • Vanaf 19.30u
 • Deelnameprijs: €12 p.p.
 • Inschrijven ten laatste op 25 juni bij marc.lapauw@outlook.com.

Bezoekadres: Kleine Passendalestraat 6, 8980 Beselare

Matthys neemt nieuwe 3D buislasermachine in gebruik! FRANS

Na enkele jaren gewerkt te hebben met de Adige LT652 werd het tijd voor een nieuwe buislaser, de Adige LT8. Dit is een installatie die de gebruiker veel mogelijkheden, vrijheden en een hoge flexibiliteit bij het bewerken van buizen biedt. De machine kan overeenkomstig de ingegeven opdrachten praktisch van alle kanten worden beladen, ofwel voor seriewerk, ofwel voor enkelstuks werk. Bij het seriewerk worden de buizen (rond of vierkant) in bundels via de laadinstallatie naar de machine gevoerd. Wil de gebruiker tussendoor echter snel een enkele buis bewerken, dan kan het seriewerk worden onderbroken en een enkele buis geladen en bewerkt worden, daarna keert de installatie weer naar het seriewerk terug. De LT8 is uitgerust met een 2D- en een 3D kop en met een 5- of 7.5"-lens. De afmetingen van de te bewerken buizen bedragen 12 tot max 220 mm diameter of kokers max 200x200 mm. Max belaadbare lengte is 8500 mm. Er wordt verwacht dat de opbouw ongeveer 2 weken in beslag zal nemen,dit betekent dat de LT8 vanaf begin december zal starten met de eerste productie.

https://www.youtube.com/watch?v=HFVm2OTpyTQ

https://www.youtube.com/watch?v=FYLhQ2XWfX8

 

FRANS

 
 
MATTHYS à obtenu le certificat EN-1090 !

Depuis début 2015, Matthys BVBA est certifiée pour exécuter des projets selon EN1090 EXC1/EXC2 en acier. Cette norme est entrée en vigueur au 01/07/2014 et c'est une obligation européenne qui a pour objectif de garantir le niveau de qualité des structures porteuses dans le secteur de la construction.

Le certificat obtenu montre qu'un atelier de construction n'est pas uniquement en ordre en terme de techniques de soudage (et établit un welding book en interne pour les projets de soudage avec e.a. les WPQ, PQR et WPS) mais que l'ensemble du processus, de la reception des materiaux à la sous-traitance de marchandises, est garantie également au niveau de sa qualité avec un traitement de l'acier, une solide gestion des certificats et suffisamment des contrôles internes. 

Dans la pratique, Matthys BVBA fournit principalement des matériaux avec un marquage CE et DOP dans ce domaine, à des clients qui relévent à leur tour de cette norme EN1090 pour la totalité de leur structure.